Laden...
EN NL DE
sales[a]flamingoparket[d]nl  |  +31 (0)342 404 222  

De komende vakantieperiode zijn wij geopend,

m.u.v. 25, 26 en 31 december 2020.

 
 

Coronavirus

Flamingo Parket neemt haar verantwoordelijkheid m.b.t. het Coronavirus uiterst serieus en volgt de richtlijnen van het RIVM. Klik hier voor meer informatie.

 

Welkom bij Flamingo Parket!

Flamingo Parket is producent van - en groothandel in parketvloeren. Sinds 1967 zijn wij actief op de Nederlandse markt en sinds 1985 hebben wij onze activiteiten uitgebreid naar het buitenland. 

De inkoop van het ruwe hout, het drogen, produceren etz. tot aan de afwerking van de vloeren gebeurt in onze eigen fabrieken in Barneveld en het Duitse Dömitz. Hierdoor zijn wij niet alleen erg flexibel maar ook nog eens zeer concurrerend. Vandaag de dag wordt er door de 70 ervaren en enthousiaste medewerkers van Flamingo Parket wekelijks 6.000 m² parket geproduceerd; medewerkers die u graag van dienst zijn!

 

PERSBERICHT VAN DE PARKET ALLIANCE, JULI 2020

PVC-vloer heeft “fast fashion” kenmerken

Het t-shirt van nog geen drie euro, de jeans voor een onmogelijk prijs en het leuke zomerjurkje dat je voor zo’n lage prijs niet kunt laten hangen. Een paar keer dragen, weg ermee en op naar de volgende aankoop. Het zal misschien verbazing wekken maar volgens het Amerikaanse designbureau Olympic Construction Services vertoont de alom bekende en inmiddels vrij populaire pvc-vloer alle trekjes van “fast fashion”. Zwaar milieubelastend, de goedkope prijs is een vrijbrief tot snelle vervanging en pvc is niet of nauwelijks verantwoord te recyclen. Al met al is het in de verste verte geen duurzame aankoop.

Het Amerikaanse bureau maakt de “fast fashion” vergelijking in een blog op haar website. Uitgebreid en overtuigend gedocumenteerd onderbouwen ze hun visie op de ware aard van de pvc-vloer. De Parket Alliance ziet in deze blog een keiharde bevestiging van haar standpunten over de pvc-vloer versus de houten vloer. De houten vloer onderscheidt zich door een minimale milieubelasting tijdens het productieproces, kent een zeer lange levensduur, is vrijwel altijd weer te recyclen en is een duurzame opslagplaats voor CO2!

De pvc-vloer is in al deze opzichten de tegenhanger van de houten vloer. Alle nadelen worden nog eens uitvergroot door de lage prijs die een aanmoediging is voor kortstondig gebruik en het in hoog tempo vergroten van de afvalberg.

Amerikaanse situatie

Natuurlijk gaat de blog uit van de Amerikaanse situatie. Een omgeving waarin het gebruik van discutabele grondstoffen en toevoegingen, zware milieubelasting en een lage recyclinggraad minder onder het vergrootglas ligt dan in Nederland. Hier en in Europa zijn we gelukkig iets verder en is onder meer het gebruik van bepaalde stoffen om pvc te versoepelen al verboden. Helaas is nog heel veel pvc-vloerbedekking afkomstig van buiten Europa waar men over het algemeen veel minder strenge regulering toepast.

Maar alle bezwaren die de blog aandraagt tegen het gebruik van pvc als vloerbedekking blijven ook in Nederland en Europa actueel.

De originele blog is te lezen op https://olyconstructionservices.com/blog/pvc-flooring. Een Nederlandse vertaling hiervan staat op www.real-wood.nl/pvc-blog.

Einde persbericht.

 

Waarom een houten vloer?

Hier vindt u de antwoorden: