Tapis 6,2 mm van Flamingo Parket, een veelzijdig product

Tapis is een beproefd en traditioneel product. Onze parket groothandel levert Tapis in stroken, visgraat en Hongaarse punt. Naast de standaard specificaties zijn andere maatvoeringen in eikenhout op aanvraag leverbaar. Wij leveren ook Tapis in andere, exotische houtsoorten.

Tapis 6,2 mm van Flamingo Parket, een veelzijdig product

Tapis is een beproefd en traditioneel product. Onze parket groothandel levert Tapis in stroken, visgraat en Hongaarse punt. Naast de standaard specificaties zijn andere maatvoeringen in eikenhout op aanvraag leverbaar. Wij leveren ook Tapis in andere, exotische houtsoorten.

Tapis uit onze parket groothandel

De Tapis uit onze parket groothandel wordt gedroogd op 8% met een afwijking van 1%. Zeker bij de wat bredere maatvoeringen is het belangrijk de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid gedurende het hele jaar stabiel te houden. Bij een relatieve luchtvochtigheid tussen de 50 en 60% zal de vloer het meest stabiel blijven en is de kans op naadjes kleiner.

Afwijkende producten

Dankzij ons internationale netwerk zijn wij ook in staat afwijkende producten aan te bieden. Heeft u een aanvraag voor een specifiek product wat niet op onze website of in de prijslijst staat neemt u dan contact met ons op. Mocht een gevraagd product niet beschikbaar zijn dan onderzoeken wij altijd de mogelijkheden voor een alternatief product wat zo dicht mogelijk bij het gevraagde ligt.

Flamingo Tapis 6,2 mm

Technische specificaties Tapis 6,2 mm

Houtsoort:

Eiken (andere houtsoorten op aanvraag) 

Dikte plank:

6,2 mm

Uitvoering:

Stroken
71 mm breed
90 mm breed
120 mm breed

Visgraat en Hongaarse punt
71x355 mm
90x450 mm
120x600 mm

Specificaties:

Uitvoering: Dikte 6,2 mm. De Tapis in stroken en visgraat is aan 1 zijde geschuurd. De Hongaarse punt is geschaafd. Op aanvraag ook andersom leverbaar.
Toplaag: n.v.t.
Dikte: 6,2 mm
Vochtigheid: 8% ( tolerantie +/- 1% )
Brandklasse: Dfl-s1
Warmteweerstand: 0,037 m2 K/W. Als Tapis wordt gelegd op eiken mozaïk als ondervloer dan dient de Rc waarde hiervan erbij opgeteld te worden. Deze is 0,049 m2 K/W.
Certificering: PEFC
Garantie: 5 jaar garantie, uitsluitend op verborgen productgebreken. Tapis is, zeker in de bredere maten, gevoelig voor schommelingen in temperatuur en luchtvochtigheid. Gebreken als gevolg van onjuiste opslag en/of verwerking vallen niet onder de garantie.

Legwijzen:

Stroken
Visgraat
Blokpatroon
Hongaarse punt

Behandelingen:

Voor tapisvloeren gelden de behandelingen zoals omschreven in onze prijslijst. Het is o.a. mogelijk onze tapisvloeren te verouderen, te roken of te oliën. Het vooraf lakken is niet mogelijk. Door de dikte en maatvoering kan het hout als gevolg van teveel vochtinbreng gaan werken wat een negatief effect op de maatvoering kan hebben. Ook is het bij onze Tapis veelal mogelijk een gevraagd product te reproduceren.

Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden van onze behandelingen of bel voor vragen ons verkoopteam op +31 (0)342 404 222.

Inspiratie Tapis 6,2 mm

Kies voor kwaliteit en lever gegarandeerd de beste houten vloeren aan jouw klanten

 • Stabiel door opbouw van multiplex
 • Met Europees eiken toplaag
 • Minimale werking
 • Lange levensduur
 • Geschikt voor intensief gebruik
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Geschikt voor vloerkoeling
 • Verkrijgbaar in diverse legwijzen

 • Duurzaam
 • Ecologisch verantwoord
 • Recyclebaar
 • Sfeervol en tijdloos
 • Verlijmen en spijkeren op (houten) ondervloer

 • Makkelijk in onderhoud

In drie stappen onze duurzame houten vloeren
aan jouw assortiment toevoegen

Stap 1

Word dealer

Hebben we je voldoende geïnspireerd? Vul dan het aanmeldformulier in en meld je aan als dealer!

Stap 2

Verrijk je showroom

Maak een afspraak met één van onze verkopers en stel je eigen showroomcollectie samen.

Stap 3

Lever topvloeren

Creëer meerwaarde binnen je assortiment en lever gegarandeerd de mooiste houten vloeren aan jouw klanten.